NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Tiramisu Tiramisu w tortownicy
Tiramisu w tortownicy
Przepis Tiramisu w tortownicy

Jeden z najlepszych deserów bez pieczenia. Robię ten deser dość często i to nie tylko w tortownicy, również do pucharków i do prostokątnej formy na ciasto a nawet to plastikowych miseczek i wtedy łyżeczką jemy prosto z nich :) Jest to bardzo wszechstronny deser, można dodać amaretto, likier, owoce, jest to taki wszechstronny przysmak, który można przygotować na milion sposobów. My najbardziej go lubimy jak jest z kawy i biszkoptów, owoców już zwykle do niego nie dodaję.

NajKasia    ·   27.6.2021

Tiramisu w tortownicy

Jeden z najlepszych deserów bez pieczenia. Robię ten deser dość często i to nie tylko w tortownicy, również do pucharków i do prostokątnej formy na ciasto a nawet to plastikowych miseczek i wtedy łyżeczką jemy prosto z nich :) Jest to bardzo wszechstronny deser, można dodać amaretto, likier, owoce, jest to taki wszechstronny przysmak, który można przygotować na milion sposobów. My najbardziej go lubimy jak jest z kawy i biszkoptów, owoców już zwykle do niego nie dodaję.

Składniki
500 ml
śmietany kremówki
500 g
mascarpone
1 op.
cukru waniliowego
2 łyżki
cukru pudru
1 większe opakowanie
biszkoptów (240 g)
kubek mocnej czarnej kawy
kakao do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Śmietanę zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę a potem zmiksuj to z mascarpone.
  2. Biszkopty namocz w ostygniętej kawie i ułóż je blisko obok siebie na dnie tortownicy o średnicy 22 cm, wyłóż nimi również boki formy.
  3. Biszkopty posmaruj połową kremu, na kremie połóż ponownie biszkopty namoczone w kawie, posyp kakao i daj warstwę pozostałego  kremu.
  4. Na wierzchu ułóż ponownie warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i posyp gęsto kakao.
  5. Pozostaw na noc w lodówce aby stężało.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz