Tiramisu w tortownicy

Przepis Tiramisu w tortownicy
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeden z najlepszych deserów bez pieczenia. Robię ten deser dość często i to nie tylko w tortownicy, również do pucharków i do prostokątnej formy na ciasto a nawet to plastikowych miseczek i wtedy łyżeczką jemy prosto z nich :) Jest to bardzo wszechstronny deser, można dodać amaretto, likier, owoce, jest to taki wszechstronny przysmak, który można przygotować na milion sposobów. My najbardziej go lubimy jak jest z kawy i biszkoptów, owoców już zwykle do niego nie dodaję.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

500 mlśmietany kremówki
500 gmascarpone
1 op.cukru waniliowego
2 łyżkicukru pudru
1 większe opakowaniebiszkoptów (240 g)
kubek mocnej czarnej kawy
kakao do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Śmietanę zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę a potem zmiksuj to z mascarpone.
  2. Biszkopty namocz w ostygniętej kawie i ułóż je blisko obok siebie na dnie tortownicy o średnicy 22 cm, wyłóż nimi również boki formy.
  3. Biszkopty posmaruj połową kremu, na kremie połóż ponownie biszkopty namoczone w kawie, posyp kakao i daj warstwę pozostałego  kremu.
  4. Na wierzchu ułóż ponownie warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i posyp gęsto kakao.
  5. Pozostaw na noc w lodówce aby stężało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj