NajPrzepis.pl Tartaletki z paryską bitą śmietaną
Tartaletki z paryską bitą śmietaną
Przepis Tartaletki z paryską bitą śmietaną
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   23.3.2021

Tartaletki z paryską bitą śmietaną

Zostały Ci żółtka? Tartaletki będą w takim razie właściwym wyborem :) Z kremem paryskim z czekoladą.... Pycha!

Składniki
4 szt.
żółtek
150 g
cukru pudru
1 łyżeczka
cukru waniliowego
kilka kropli soku z cytryny
olej do posmarowania foremek

Paryska bita śmietana:

500 ml
śmietany kremówki
190 gr
czekolady
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw porządnie posmaruj foremki olejem, musi być to zrobione naprawdę porządnie! (ja pryskałam olejem w spreju).
  2. Następnie zmiksuj wszystkie składniki do osiągnięcia gęstej białej pianki, muszą one zwiększyć objętość.
  3. Za pomocą rękawa cukierniczego daj ciasto do foremek tylko do połowy wysokości. Do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 włóż blaszkę z foremkami i piecz dopóki ciasto nie wyrośnie że zacznie wychodzić z foremek, wtedy zmniejsz temperaturę do 90 i piecz dopóki nie będą ciemniejsze na krawędziach. Wyjmij jedną na próbę. 
  4. Paryska bita śmietana: Dzień wcześniej zagotuj 500 ml śmietany kremówki rozpuszczając w niej czekoladę. Po ostygnięciu włóż do lodówki a rano wyjmij i ubij na sztywną pianę.

Źródło: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz