NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Szynka wieprzowa na papryce
Szynka wieprzowa na papryce
Przepis Szynka wieprzowa na papryce
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   20.3.2023

Szynka wieprzowa na papryce

Luksusowy obiad. Mięso z papryką jest bardzo lubiane przez facetów. Przecież porządny facet potrzebuje zjeść porządny obiad.

Składniki

Potrzebujemy:

1 kg
szynki wieprzowej
3 szt.
większej cebuli
1-2 łyżki
mielonej czerwonej papryki
1 bulion
Mięsna kostka
250 ml
śmietany kremówki
pieprz
sól
olej lub smalec
mąka do zagęszczenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso umyj i pokrój w kostkę około 3x3 cm. W garnku ciśnieniowym na oleju lub na smalcu podsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj mięso i podsmażaj je dopóki się nie zetnie.
  2. Posyp mieloną czerwoną papryką, dobrze wymieszaj i od razu podlej wodą aby papryka nie zgorzkniała.
  3. Dodaj przyprawy, sól, bulion - przykryj pokrywką i w garnku ciśnieniowym gotuj przez około 20 min.
  4. Po ugotowaniu wyjmij mięso i zagęść sos mąką wymieszaną w śmietanie. Pozostaw aby się zagotowało, dodaj mięso, wymieszaj i możesz podawać. Smacznego!

Źródło: Pečené, varené s Ivou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz