Szybkie śmietankowe rogaliki z twarogiem

Przepis Szybkie śmietankowe rogaliki z twarogiem

Dodał: NajKasia, 30.5.2021

Kategorie: Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dzisiejsza pogoda była moim zdaniem super. Ani za gorąco, ani za zimno. Łąka po ostatnich deszczach się mocno zazieleniła, wszystko kwitnie więc warto spędzać czas na świeżym powietrzu. Ale kuchni z tego powodu nie zaniedbałam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 30.5.2021

Kategorie: Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

500 gmąki
250 gmiękkiego tłuszczu
1 szt.jajko
szczyptasoli
1 kubeczekśmietany kremówki (200 g)

Nadzienie:

2 opakowaniatwarogu w kostce
4 łyżkirumu
2 łyżkicukru waniliowego
suszona skórka z cytryny
2 szt.żółtek
3 łyżkibudyniu waniliowego w proszku
garśćrodzynek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wyrób nieklejące się ciasto, podziel je na trzy części i włóż w woreczkach foliowych do lodówki co najmniej na godzinę. Następnie każdą część rozwałkuj na okręgi o grubości 3-5mm, potnij na trójkąty i przy szerszym brzegu każdego trójkąta włóż nadzienie i zwiń w rogalik, ewentulanie możesz również zrobić kieszonki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja ich niczym nie smaruję, ale jak ktoś chce to może potrzeć roztrzepanym jajkiem.
  2. Nadzienie:
    Wszystko tylko wymieszać, nie gotować!!!
  3. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Temperatura i czas są tylko orientacyjne, kieruj się przede wszystkim doświadczeniami jakie masz ze swoim własnym piekarnikiem.
  4. Ostygnięte posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj