NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Szybkie i delikatne twarogowe mini rolki
Szybkie i delikatne twarogowe mini rolki
Przepis Szybkie i delikatne twarogowe mini rolki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.7.2021

Szybkie i delikatne twarogowe mini rolki

Fantastyczny przepis na mini rolki, które upiekłam w weekend. Użyłam twarogu, który doprawiłam cynamonem i cukrem. Były fantastyczne. Chociaż zrobiłam je z podwójnej porcji składników to rodzina i tak mówiła że trochę za mało.

15 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
250 g
twarogu
1 łyżka
cynamonu
3 łyżki
cukru
80 g
masła
200 g
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenie
szczypta
soli
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj miękkie masło, cukier, szczyptę soli i twaróg. Dodaj również cynamon - nie jest jednak konieczny. Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj również mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Wymieszaj do osiągnięcia gładkiego ciasta, które rozwałkuj i radełkiem potnij na paski.
  3. Zroluj, ułóż na blaszce i włóż do piekarnika.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz