Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast
Fantastyczne i puszyste ciasto, które pokochasz. Robiłam je z budyniem czekoladowym, ale równie dobrze możesz użyć inny smak, jaki lubisz. W doskonałym połączeniu z twarogiem. Spróbuj.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
3 szt.jajek
300 mlcukru kryształ
150 mloleju
300 mlmleka
600 mlmąki
1 małe op.proszku do pieczenia
Budyń:
500 mlmleka
2 łyżkicukru
1 i 1/2 op.budyniu czekoladowego
3 łyżkiwiórków kokosowych
Twaróg:
250 gdelikatnego twarogu
1 op.cukru waniliowego
3 łyżkiwiorków kokosowych
- Najpierw przygotuj budyń. Z pół litra mleka, 2 łyżek cukru i budyniu w proszku ugotuj gęsty budyń, do którego dodaj wiórki kokosowe. Następnie pozostaw do ostygnięcia.
- Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Odłoż na bok i przygotuj ciasto.
- Jajka zmiksuj z cukrem do otrzymania pianki, dodaj olej i mleko a na koniec również mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pudinková rychlovka k šálku kávy, která trumfne i bublaninu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pudingová rýchlovka ku šálke kávy, ktorá tromfne aj bublaninu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Flotter Pudding-Kuchen - schnell und einfach Backen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pudingos gyors süti kávéhoz. Szinte olyan, mint a kevert süti.
KOMENTARZE DO PRZEPISU