Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast

Przepis Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast

Dodał: NajKasia, 13.3.2022

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne i puszyste ciasto, które pokochasz. Robiłam je z budyniem czekoladowym, ale równie dobrze możesz użyć inny smak, jaki lubisz. W doskonałym połączeniu z twarogiem. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 13.3.2022

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
300 mlcukru kryształ
150 mloleju
300 mlmleka
600 mlmąki
1 małe op.proszku do pieczenia

Budyń:

500 mlmleka
2 łyżkicukru
1 i 1/2 op.budyniu czekoladowego
3 łyżkiwiórków kokosowych

Twaróg:

250 gdelikatnego twarogu
1 op.cukru waniliowego
3 łyżkiwiorków kokosowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj budyń. Z pół litra mleka, 2 łyżek cukru i budyniu w proszku ugotuj gęsty budyń, do którego dodaj wiórki kokosowe. Następnie pozostaw do ostygnięcia. 
  2. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Odłoż na bok i przygotuj ciasto.
  3. Jajka zmiksuj z cukrem do otrzymania pianki, dodaj olej i mleko a na koniec również mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  4. Przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Na wierzch na zmianę układaj kopczyki budyniu i twarogu. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut - obserwuj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj