NajPrzepis.pl Mięso Podroby Szybka wątróbka drobiowa
Szybka wątróbka drobiowa
Przepis Szybka wątróbka drobiowa
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Umyte, osuszone i oczyszczone wątróbki drobiowe pokrój na większe kawałki. Na patelnię daj pokrojony w paski...

NajKasia    ·   22.10.2021

Szybka wątróbka drobiowa

Umyte, osuszone i oczyszczone wątróbki drobiowe pokrój na większe kawałki. Na patelnię daj pokrojony w paski...

Składniki
500 g
schłodzonych wątróbek drobiowych
100 g
wysokiej jakości boczku
1 szt.
większa cebula
3 ząbki
czosnku
1 łyżka
smalcu
2 łyżeczki
mielonego kminku
sól, pieprz
pepperoni
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Umyte, osuszone i oczyszczone wątróbki drobiowe pokrój na większe kawałki.
  2. Na patelnię daj pokrojony w paski boczek i poczekaj aby się wysmażył. Dodaj pokrojoną w prążki cebulę i zeszklij ją. Obrany czosnek rozgnieć płasko położonym nożem a następnie go posiekaj.
  3. Daj na patelnię i pozostaw aby wydzielał woń. Pepperoni pozbaw nasionek i drobno posiekaj. Dodaj na patelnię i krótko podsmażaj. 
  4. Na końcu dodaj wątróbkę, posyp kminkiem, posól i popieprz do smaku i stale mieszając opiekaj przez około 6 minut. Po rozkrojeniu powinna być wewnątrz różowa ale nie może być krwista. Jeśli by tak było to jeszcze chwilkę ją podsmażaj.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz