Szybka wątróbka drobiowa

Przepis Szybka wątróbka drobiowa

Dodał: NajKasia, 22.10.2021

Kategorie: Podroby, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Umyte, osuszone i oczyszczone wątróbki drobiowe pokrój na większe kawałki. Na patelnię daj pokrojony w paski...

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 22.10.2021

Kategorie: Podroby, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

500 gschłodzonych wątróbek drobiowych
100 gwysokiej jakości boczku
1 szt.większa cebula
3 ząbkiczosnku
1 łyżkasmalcu
2 łyżeczkimielonego kminku
sól, pieprz
pepperoni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Umyte, osuszone i oczyszczone wątróbki drobiowe pokrój na większe kawałki.
  2. Na patelnię daj pokrojony w paski boczek i poczekaj aby się wysmażył. Dodaj pokrojoną w prążki cebulę i zeszklij ją. Obrany czosnek rozgnieć płasko położonym nożem a następnie go posiekaj.
  3. Daj na patelnię i pozostaw aby wydzielał woń. Pepperoni pozbaw nasionek i drobno posiekaj. Dodaj na patelnię i krótko podsmażaj. 
  4. Na końcu dodaj wątróbkę, posyp kminkiem, posól i popieprz do smaku i stale mieszając opiekaj przez około 6 minut. Po rozkrojeniu powinna być wewnątrz różowa ale nie może być krwista. Jeśli by tak było to jeszcze chwilkę ją podsmażaj.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj