Szybka orzechowa babka

Przepis Szybka orzechowa babka

Dodał: NajKasia, 15.5.2021

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Szybka orzechowa babkaPrzepis Szybka orzechowa babka
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Miałam straszną ochotę na coś słodkiego ale za godzinę musiałam wyjść do pracy. Jeszcze ciepłą schowałam ją do pudełka, aby móc sobie w pracy podjadać. Żeby ukoić nerwy. Orzeszki mam w domu w zamrażarce już zmielone, wystarczy je wyjąć, rozdrobić w ręce i gotowe. W ogóle nie czuć, że są stare. Polecam ten sposób przechowywania :) To jest nie tylko szybki przepis ale też bardzo prosty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Szybka orzechowa babkaPrzepis Szybka orzechowa babka

Dodał: NajKasia, 15.5.2021

Kategorie: Babki, Desery

SKŁADNIKI

1 kubek(250 ml) mąki
1 kubekcukru pudru
1 kubekmielonych orzechów włoskich
1 op.proszku do pieczenia
2 szt.jajek
1/2 kubkaoleju
1/2 kubkamleka
szczyptasoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przepis na sypaną babkę. Myślę, że jest to jeden z podstawowych przepisów, dlatego koniecznie go sobie zapisz w swoim zeszycie z przepisami.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj i wlej do formy na babkę, wysmarowanej smalcem i posypanej mąką.
  3. Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.

  4. Przed podaniem posyp po wierzchu cukrem pudrem.

Mój blog: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj