NajPrzepis.pl Desery Babki Szybka orzechowa babka
Szybka orzechowa babka
Przepis Szybka orzechowa babka

Miałam straszną ochotę na coś słodkiego ale za godzinę musiałam wyjść do pracy. Jeszcze ciepłą schowałam ją do pudełka, aby móc sobie w pracy podjadać. Żeby ukoić nerwy. Orzeszki mam w domu w zamrażarce już zmielone, wystarczy je wyjąć, rozdrobić w ręce i gotowe. W ogóle nie czuć, że są stare. Polecam ten sposób przechowywania :) To jest nie tylko szybki przepis ale też bardzo prosty.

NajKasia    ·   15.5.2021

Szybka orzechowa babka

Miałam straszną ochotę na coś słodkiego ale za godzinę musiałam wyjść do pracy. Jeszcze ciepłą schowałam ją do pudełka, aby móc sobie w pracy podjadać. Żeby ukoić nerwy. Orzeszki mam w domu w zamrażarce już zmielone, wystarczy je wyjąć, rozdrobić w ręce i gotowe. W ogóle nie czuć, że są stare. Polecam ten sposób przechowywania :) To jest nie tylko szybki przepis ale też bardzo prosty.

Składniki
1 kubek
(250 ml) mąki
1 kubek
cukru pudru
1 kubek
mielonych orzechów włoskich
1 op.
proszku do pieczenia
2 szt.
jajek
1/2 kubka
oleju
1/2 kubka
mleka
szczypta
soli
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przepis na sypaną babkę. Myślę, że jest to jeden z podstawowych przepisów, dlatego koniecznie go sobie zapisz w swoim zeszycie z przepisami.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj i wlej do formy na babkę, wysmarowanej smalcem i posypanej mąką.
  3. Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.

  4. Przed podaniem posyp po wierzchu cukrem pudrem.

Mój blog: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz