NajPrzepis.pl Desery Babki Szybka orzechowa babka
Szybka orzechowa babka
Przepis Szybka orzechowa babka
NajKasia    ·   15.5.2021

Szybka orzechowa babka

Miałam straszną ochotę na coś słodkiego ale za godzinę musiałam wyjść do pracy. Jeszcze ciepłą schowałam ją do pudełka, aby móc sobie w pracy podjadać. Żeby ukoić nerwy. Orzeszki mam w domu w zamrażarce już zmielone, wystarczy je wyjąć, rozdrobić w ręce i gotowe. W ogóle nie czuć, że są stare. Polecam ten sposób przechowywania :) To jest nie tylko szybki przepis ale też bardzo prosty.

Składniki
1 kubek
(250 ml) mąki
1 kubek
cukru pudru
1 kubek
mielonych orzechów włoskich
1 op.
proszku do pieczenia
2 szt.
jajek
1/2 kubka
oleju
1/2 kubka
mleka
szczypta
soli
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przepis na sypaną babkę. Myślę, że jest to jeden z podstawowych przepisów, dlatego koniecznie go sobie zapisz w swoim zeszycie z przepisami.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj i wlej do formy na babkę, wysmarowanej smalcem i posypanej mąką.
  3. Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.

  4. Przed podaniem posyp po wierzchu cukrem pudrem.

Mój blog: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz