Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym

Przepis Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dzisiaj nie przychodzi mi do głowy żadne bardziej trafne określenie przepisu niż po prostu... doskonały obiadek. Znudziło mi się już mięso drobiowe soté albo kotlety drobiowe z sosem. Więc wymyśliłam trochę bardziej kreatywne danie, pierś z kurczaka zrolowałam i napełniłam nadzieniem a potem pokroiłam na kawałki, które nabiłam na patyczki od szaszłyków. Wyglądają doskonale a smakują jeszcze lepiej. Polecam spróbować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

4 szt.kotletów z piersi z kurczaka
150 gszynki
150 gboczku
sól, mielony czarny pieprz
suszony czosnek
przyprawa do grilla

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięto rozetnij na cieńsze płaty,  z obu stron posól, popieprz i posyp przyprawami, ułóż plastry szynki i słoniny, zroluj i na godzinkę włóż na styropianowej tacce do zamrażarki (lepiej się je wtedy kroi).
  2. Potem już tylko nabijaj na patyczek od szaszłyków i odkrawaj pojedyncze ślimaki, procedurę powtarzaj dopóki nie osiągniesz szaszłyka o oczekiwanej długości (pamiętaj że gotowy szaszłyk musi się zmieścić na patelni , krok 1 ).
  3. Smaż z obu stron aż będą złociste. Po zdjęciu mięsa z patelni wytopiony tłuszcz zagęść odrobiną mąki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj