SKŁADNIKI
Ciasto:
350 gmąki
150 mlmleka
1 szt.jajko
10 gświeżych drożdży
2 łyżkicukru
2 łyżkimasła
szczyptasoli
Nadzienie:
100 gmielonych orzechów włoskich
2 łyżkicukru
2 łyżkimasła
1 łyżeczkacynamonu
Orzeszki:
100 gposiekanych orzechów włoskich
4 łyżkimiodu
2 łyżkimasła
2 łyżkicukru pudru
- Mleko podgrzej, dodaj łyżeczkę cukru i drożdże. Poczekaj aż powstanie zaczyn.
- Jajko zmiksuj, dodaj sól, cukier, rozpuszczone masło i wymieszaj. Dodaj zaczyn i stopniowo dodawaj mąkę i wyrób gładkie ciasto, które pozostaw do wyrośnięcia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Trhací bábovka s medovými oříšky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Trhacia bábovka s medovými orieškami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zupfgugelhupf mit Honig-Nüssen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diótekercs kuglóf mézes dióval.
KOMENTARZE DO PRZEPISU