NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Sypane twarogowe muffiny
Sypane twarogowe muffiny
Przepis Sypane twarogowe muffiny
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Proste a przede wszystkim łatwe do przygotowania. Koniecznie spróbuj. W smaku są bardzo podobne do morawskiego ciasta drożdżowego.

NajKasia    ·   23.9.2021

Sypane twarogowe muffiny

Proste a przede wszystkim łatwe do przygotowania. Koniecznie spróbuj. W smaku są bardzo podobne do morawskiego ciasta drożdżowego.

25 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
1 kubek = 250 ml
2 kubki
mąki
1/2 kubka
cukru kryształ
1 i 1/2 łyżeczki
soli
2 szt.
jajek
1 kubek
słodkiej śmietany
1/2 kubka
rozpuszczonego masła
200 g
twarogu
do smaku
cukier puder
do smaku
powidła śliwkowe
do ozdoby
posypka czekoladowa
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, dodaj jajka, śmietanę i rozpuszczone masło. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przygotuj blaszkę do muffinów z papilotkami.
  2. Ciasto daj do 1/3 objętości foremki, łyżeczką daj powidła lub dżem według preferencji smakowych, dodaj łyżeczkę twarogu z cukrem. Ponownie wlej ciasto i tak przygotowane papilotki z muffinami włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz