Sypane twarogowe muffiny

Przepis Sypane twarogowe muffiny

Dodał: NajKasia, 23.9.2021

Kategorie: Muffiny i babeczki cupcakes, Desery, Sernik, Kołacze

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste a przede wszystkim łatwe do przygotowania. Koniecznie spróbuj. W smaku są bardzo podobne do morawskiego ciasta drożdżowego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.9.2021

Kategorie: Muffiny i babeczki cupcakes, Desery, Sernik, Kołacze

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kubek = 250 ml
2 kubkimąki
1/2 kubkacukru kryształ
1 i 1/2 łyżeczkisoli
2 szt.jajek
1 kubeksłodkiej śmietany
1/2 kubkarozpuszczonego masła
200 gtwarogu
do smakucukier puder
do smakupowidła śliwkowe
do ozdobyposypka czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, dodaj jajka, śmietanę i rozpuszczone masło. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przygotuj blaszkę do muffinów z papilotkami.
  2. Ciasto daj do 1/3 objętości foremki, łyżeczką daj powidła lub dżem według preferencji smakowych, dodaj łyżeczkę twarogu z cukrem. Ponownie wlej ciasto i tak przygotowane papilotki z muffinami włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut - obserwuj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj