Sypane ciasto twarogowe ze śmietaną

Przepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 17.2.2021

Kategorie: Ciastka, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietanąPrzepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietanąPrzepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietaną
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bardzo popularne ciasto twarogowe, które się trze na tarce lub którego składniki wysypuje się na blaszkę. Ja do twarogowego nadzienia dodaję też kwaśną śmietanę. Nadzienie jest wtedy jeszcze łagodniejsze i wydaje mi się, że ciasto jest delikatniejsze i smaczniejsze. Ale dopóki nie spróbujesz, to nie będziesz wiedzieć :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietanąPrzepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietanąPrzepis Sypane ciasto twarogowe ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 17.2.2021

Kategorie: Ciastka, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gmargaryny
150 gcukru pudru
300 gmąki
1 małe op.proszku do pieczenia
3 łyżkikakao
1/2 łyżeczkicynamonu

Nadzienie twarogowe:

500 gtwarogu
1 szt.kwaśnej śmietany
1 op.budyniu waniliowego w proszku
100 gcukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i ręcznie zrób z nich kruszonkę. Połowę kruszonki wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Twaróg wymieszaj z kwaśną śmietaną, budyniem waniliowym i cukrem. Wylej na kruszonkę, rozprowadź równomiernie i posyp drugą połową kruszonki.
  3. Piecz w temperaturze 170 °C mniej więcej przez pół godziny. Przy podawaniu posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj