Sypane ciasto jabłkowe z przepisu od babci

Sypane ciasto jabłkowe z przepisu od babci

Dodał: NajKasia, 4.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Jabłecznik

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W tym roku prawdopodobnie będzie urodzaj jabłek więc już teraz warto wypróbować najlepsze przepisy i potem według nich piec ciasta. Ja zawsze wykorzystuję jabłka do ciasta. Dziś upiekłam doskonałe sypane ciasto z jabłkami z przepisu od naszych babć. Z orzeszkami, kakao i cynamonem. Same dobre składniki a przede wszystkim pięknie pachnące. Ślinka cieknie już podczas pieczenia.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 4.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Jabłecznik

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kubek = 200 ml
2 kubkimąki z grubego przemiału
1 kubekmąki ze średniego przemiału
2 kubkicukru
1 małe op.proszku do pieczenia
2 łyżkikakao
1/2 kubkamielonych orzeszków
1 op.cukru waniliowego
1 op.cukru cynamonowego
1 kubekmleka
1 kubekoleju
1 kubekstartych jabłek
3 szt.jajek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw w misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Potem dodaj pozostałe i wszystko razem wymieszaj. Ciasto gotowe.
  2. Wystarczy już tylko przelać ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszki z wyższymi krawędziami.
  3. Tak przygotowaną blaszkę włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut, obserwuj.
  4. Po ostygnięciu posmaruj po wierzchu domową marmoladą i polej polewą czekoladową.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj