Sypane bagietki z prostego przepisu
Doskonałe pieczywo, które u nas w domu jest bardzo popularne. Koniecznie spróbuj i Ty. Nie będziesz żałować.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Na 2 duże bagietki:
3 łyżeczkisuszonych drożdży
3 kubki (250 ml)mąki
1 kubekwody
1 łyżeczkasoli
1 łyżkaoliwy z oliwek
1/2 łyżeczkicukru
- Gdy bagietki wyrastają na blaszce, rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. Bezpośrednio przed pieczeniem zrób ostrym nożem nacięcia i włóż do piekarnika. Jeśli chcesz, aby bagietki były ekstremalnie chrupiące, na dół piekarnika włóż starą blaszkę, do której wlej kubek ziemnej wody (wytworzy się w ten sposób para). Natychmiast zamknij piekarnik, aby para się nie wydostała.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Baguettes – ein einfaches Tassenrezept an.
KOMENTARZE DO PRZEPISU