Świeże pomarańczowe ciasto z bitą śmietaną
Świeże pomarańczowe ciasto z bitą śmietaną. Zamiast soku pomarańczowego możesz użyć również lubianego słodkiego napoju - Fanty. Goście bardzo chwalili to ciasto.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Ciasto:
4 szt.jajek
8 łyżekgorącej wody
200 gcukru
200 gmąki
1. warstwa:
1 lfanta lub sok pomarańczowy
6 łyżekcukru
3 op.budyniu waniliowego
Wierzch:
750 mlmleka
6 łyżekmąki
2 łyżkiskrobi kukurydzianej
200 gcukru
125 gmasła
2 op.śmietany kremówki
- Żółtka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo łyżka po łyżce dodawaj gorącą wodę. W drugiej misce zmiksuj białka na sztywną pianę i delikatnie drewnianą łyżką wymieszaj ją z masą z żółtek. Na koniec wymieszaj z mąką. Przygotowane ciasto daj na blaszę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Svěží pomerančový zákusek se šlehačkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Svieži pomarančový zákusok so šľahačkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Frisches Orangendessert mit Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal.
KOMENTARZE DO PRZEPISU