NajPrzepis.pl Desery Kremy i polewy Świetny przepis na twarogowy krem do wszystkich przysmaków
Świetny przepis na twarogowy krem do wszystkich przysmaków
Świetny przepis na twarogowy krem do wszystkich przysmaków
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Nie masz już pomysłów, jaki krem użyć do ciasta albo do tortu? Nie masz ochoty na ciężki maślany krem, którego tradycyjnie używa się do wszystkich słodkości? Przygotowaliśmy dla Ciebie świetny przepis na krem twarogowy, który pasuje do różnych ciast lub tortów. Do tego kremu również dodaje się masło ale w znacznie mniejszej ilości niż do klasycznego kremu budyniowego. Lekkości dodaje też mleko skondensowane, które doskonale poprawia smak i daje słodkość a jednocześnie z twarogiem nadaje kremowi puszystości.

NajKasia    ·   23.5.2023

Świetny przepis na twarogowy krem do wszystkich przysmaków

Nie masz już pomysłów, jaki krem użyć do ciasta albo do tortu? Nie masz ochoty na ciężki maślany krem, którego tradycyjnie używa się do wszystkich słodkości? Przygotowaliśmy dla Ciebie świetny przepis na krem twarogowy, który pasuje do różnych ciast lub tortów. Do tego kremu również dodaje się masło ale w znacznie mniejszej ilości niż do klasycznego kremu budyniowego. Lekkości dodaje też mleko skondensowane, które doskonale poprawia smak i daje słodkość a jednocześnie z twarogiem nadaje kremowi puszystości.

Składniki
320 g
delikatnego twarogu
175 g
masła
90 g
cukru pudru
65 g
mleka skondensowanego
1 op.
cukru waniliowego
1 łyżka
koniaku lub likieru jajecznego
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło pozostaw w pokojowej temperaturze przez co najmniej 2 godziny, aby nie było zbyt twarde.
  2. Gdy masło osiągnie już pokojową temperaturę, dodaj cukier puder i cukier waniliowy i mikserem miksuj do osiągnięcia pianki.
  3. Do tak ubitej pianki małym strumieniem dodawaj mleko skondensowane (stale miksując). Na koniec dodaj likier lub koniak (w zależności od tego, co Ci bardziej smakuje) i jeszcze krótko miksuj. 
  4. Twaróg rozmieszaj rózgą aby nie był zbyt sztywny i stopniowo dodawaj go do maślanej bazy.
  5. Krem jest delikatny, puszysty i można go dodawać do różnych ciast.

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz