Świąteczne rurki moczone w czekoladzie

Przepis Świąteczne rurki moczone w czekoladzie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Te rurki piekę na święta już chyba od 10 lat. Są fantastyczne. Chociaż przygotowanie ich jest dość czasochłonne to z pewnością warto je zrobić. rurki są kruche, rozpływają się w ustach a na to Boże Narodzenie nie może ich u nas w domu zabraknąć. Już nie mogę się doczekać pieczenia ciast na święta choć jest dopiero listopad. Powoli zbieram przepisy, które będę przygotowywać, żeby mieć wszystko dokładnie zaplanowane.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

350 gmąki
70 gmielonych orzechów
180 gmasła
150 gcukru pudru
1 łyżkakakao
1 szt.jajko
1 szt.żółtko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto. Przygotuj foremki do rurek.
  2. Ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma papierami do pieczenia i pokrój na taką wielkość aby prostokąty obraczały foremki do rurek.
  3. Ciasto nawinięte na foremki do rurek ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni aż będą złociste. Nie wiem dokładnie ile czasu, trzeba je obserwować i gdy są lekko brązowe to wyjąć.
  5. Możesz je napełniać różnego rodzaju nadzieniem, ja tylko zanurzam końce w czekoladzie.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj