Świąteczne rogaliki o smaku cappuccino

Przepis Świąteczne rogaliki o smaku cappuccino
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Te rogaliki z pewnością będą smakowały miłośnikom kawy. Gdy je pierwszy raz upiekłam to wydawało mi się że są zbyt twarde, raczej jak herbatniki, ale po kilku dniach zmiękły i wspaniale rozpływają się w ustach. Koniecznie spróbuj na Boże Narodzenia, podczas pieczenia pięknie pachną.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

50 gcappuccino
300-400 gmąki
50 gmielonych migdałów
50 gmielonych orzechów
100 gcukru pudru
szczyptasoli
200 gmasła
80 gczekolady
trochętłuszczu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw rozpuść cappuccino w 50 ml gorącej wody. Pozostaw do ostygnięcia. Do miski daj mąkę, masło, orzechy, sól oraz cukier i dodaj ostudzone cappuccino.
  2. Wyrób ciasto, które potem odstaw na co najmniej godzinę a później za pomocą foremki formuj rogaliki, które następnie piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 10-12 minut.
  3. Ostygnięte rogaliki zamocz w rozpuszczonej czekoladzie. Możesz je moczyć całe lub tylko końce rogalików.
  4. Specjalny trik umożliwiający to, abyś miała wszystkie rogaliki takie same polega na tym, że foremkę wykładasz folia spożywczą a na blaszkę kładziesz już tylko same rogaliki bez foremki - tylko wyjmujesz je z foremki za pomocą folii.

Mój blog: Adkas-tastyfood

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj