Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej

Przepis Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Skarb na świątecznym stole. U nas w domu nie może zabraknąć budyniowych słodyczy. Istnieje wiele świątecznych przepisów z budyniem, ale jak na razie ten stanowczo wygrywa. Końce zanurz w polewie czekoladowej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

220 gmąki
120 gmasła w pokojowej temperaturze
100 gcukru
1 op.budyniu waniliowego
2 szt.żółtek
2 łyżkamleka
polewa czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, budyń waniliowy, masło w pokojowej temperaturze oraz żółtka i wyrób gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodaj kilka łyżek mleka.
  2. Z ciasta odrywaj mniejsze kawałki, formuj z nich rogaliki i układaj na blaszce.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut.
  4. Upieczone rogaliki zanurz w polewie czekoladowej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj