Surówka z marchewki z cytrynowym dressingiem

Przepis Surówka z marchewki z cytrynowym dressingiem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Istnieje chyba milion przepisów na surówkę z marchewki ale ja pozostaję wierna mojej sprawdzonej klasyce. Czasami robiłam surówkę z marchewki z tartym jabłkiem ale teraz przestawiłam się na inny przepis z cytrynowym dressingiem. Oczywiście do dressingu dodaję też cukier, który doskonale podkreśla smak marchwi i ogólnie surówka nie jest kwaśna.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

4 szt.duże marchewki
1 łyżkacukru
100 mlwody
sok z jednej cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Marchew zetrzyj na tarce na małych oczkach i w misce zasyp łyżką cukru.
  2. Odstaw na chwilę a potem całą surówkę zalej wodą, do której wyciśnij sok z jednej większej cytryny.
  3. Jeśli chcesz, aby surówka miała bardziej wyrazisty smak, dodaj również trochę startej skórki z cytryny. W takim przypadku polecam użyć bio cytryny, którą porządnie umyj pod bieżącą wodą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj