Strudel jabłkowy z ciasta twarogowego

Przepis Strudel jabłkowy z ciasta twarogowego

Dodał: NajKasia, 20.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasto twarogowe jest bardzo delikatne i smaczne. Nie da się go zepsuć i z pewnością nie popęka podczas pieczenia jak niektóre ciasta drożdżowe. Koniecznie spróbuj, jest pyszne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gmiękkiego twarogu (nie z wiaderka)
250 gmasła (ewentualnie margaryny)
250 gmąki
szczyptasoli

Nadzienie:

9 szt.jabłek
3 łyżeczkicynamonu
6 łyżeczekcukru
6 łyżeczekbułki tartej
6 płatkówmasła

Do dokończenia:

1 szt.jajko do posmarowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników na ciasto wyrób gładkie ciasto, które pozostaw na noc w lodówce.
  2. Ciasto podziel na 3 równe części. Każdy kawałek rozwałkuj na płat, który posyp 3 startymi jabłkami, 2 łyżeczkami cukru i 2 łyżeczkami bułki tartej.
  3. Połóż 2 płatki masła i zawiń.
  4. Wszystkie 3 strudle przenieś na blaszkę, posmaruj jajkiem i włóż do piekarnika o temperaturze 200 °C na około 20 minut. Posyp cukrem pudrem.
  5. Doskonale pasuje do kawki! Smacznego :)
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj