Spaghetti bolognese

Przepis Spaghetti bolognese

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Spaghetti, Těstoviny, Mięso wołowe, Mięso

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

spaghetti bolognese

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Spaghetti, Těstoviny, Mięso wołowe, Mięso

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

500 gmielonego mięsa wołowego
1 puszka pomidorów bez skórki
1 szt.większa cebula
2-3 ząbkiczosnku
powidła
majeranek
sól
ser do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj mięso mielone i duś pod pokrywką. Posól, dopraw i po 15 minutach wyłóż na patelnię całą puszkę pomidorów bez skórki razem z sokiem.
  2. Dodaj wyciśnięty czosnek i łyżkę powideł. W trakcie gotowania czasami pomieszaj. W międzyczasie ugotuj spaghetti. Gdy sos będzie gotowy (około 45 minut), daj go na spaghetti i posyp serem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj