NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Sos koperkowy
Sos koperkowy
Przepis Sos koperkowy
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonała klasyka w kuchni. Podawaj z domowymi knedlikami i jajkiem albo z klopsikami.

NajKasia    ·   26.8.2022

Sos koperkowy

Doskonała klasyka w kuchni. Podawaj z domowymi knedlikami i jajkiem albo z klopsikami.

15 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki

Potrzebujemy:

1-2 pęczki
kopru
200 ml
śmietany
3 łyżki
mąki
ocet
cukier kryształ
masło
sól
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
  1. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Stale mieszając dodaj gorącą wodę a potem śmietanę. W zależności od potrzeb posól. W międzyczasie umyj i posiekaj koper, który włóż do sosu.
  2. Gotuj około 20 minut a potem zacznij doprawiać. Najpierw dodaj cukier, potem ocet a potem dosól do smaku. Podawaj z knedlikami albo z gotowanymi ziemniakami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz