NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Sos grzybowy ze śmietaną
Sos grzybowy ze śmietaną
Przepis Sos grzybowy ze śmietaną
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   1.5.2021

Sos grzybowy ze śmietaną

Proste a jednocześnie pyszne danie. Podawałam je z knedlikami ale równie dobrze można je jeść z puree ziemniaczanym.

Składniki
1 kg
świeżych pokrojonych grzybów
w zależności do potrzeb
wywar z grzybów
1 szt.
bulionu grzybowego
1 szt.
duża cebula
do smaku
sól, pieprz
jasna zasmażka
śmietana
ocet do smaku
Sposób przepisu
Drukuj
  1. grzyby oczyść, pokrój, gotuj 10 minut, odcedź i pozostaw wywar.
  2. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby, zalej wywarem, dopraw solą, pieprzem, dodaj bulion.
  3. Gotuj, zagęść, odstaw, dodaj śmietanę i do smaku dopraw octem.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz