Sos grzybowy ze śmietaną

Przepis Sos grzybowy ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 1.5.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste a jednocześnie pyszne danie. Podawałam je z knedlikami ale równie dobrze można je jeść z puree ziemniaczanym.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 1.5.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

1 kgświeżych pokrojonych grzybów
w zależności do potrzebwywar z grzybów
1 szt.bulionu grzybowego
1 szt.duża cebula
do smakusól, pieprz
jasna zasmażka
śmietana
ocet do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. grzyby oczyść, pokrój, gotuj 10 minut, odcedź i pozostaw wywar.
  2. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby, zalej wywarem, dopraw solą, pieprzem, dodaj bulion.
  3. Gotuj, zagęść, odstaw, dodaj śmietanę i do smaku dopraw octem.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj