NajPrzepis.pl Mięso Mięso z indyka Smażony indyk z ryżem jaśminowym
Smażony indyk z ryżem jaśminowym
Przepis Smażony indyk z ryżem jaśminowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.5.2023

Smażony indyk z ryżem jaśminowym

Szybki obiad na stole. Piersi z indyka lub z kurczaka są u nas w rodzinie na obiad dość często. Podpieczone na oleju, smażone, pieczone w piekarniku - istnieje wiele sposobów jak przygotować mięsko. Wystarczy odrobina fantazji i smaczny obiad gotowy.

15 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
piersi z indyka
2 szt.
cebula
według potrzeb
olej
100 g
groszku z puszki
100 g
kukurydzy z puszki
100 g
serka topionego
1 łyżka
musztardy
1 łyżka
ketchupu
1 łyżeczka
soli
1 łyżeczka
pieprzu
1 łyżeczka
słodkiej czerwonej papryki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na oleju podsmaż pokrojoną cebulkę.
  2. Dodaj pokrojone w paseczki mięso, posól, popieprz i posyp słodką mieloną papryką.
  3. Poczekaj aż mięsko się zetnie, potem podlej wodą, dodaj ketchup i musztardę. Gotuj powoli na małym ogniu.
  4. Stopniowo dodawaj serek topiony, potem groszek i kukurydzę. Możesz jeszcze dosolić do smaku.
  5. Podawaj z ryżem jaśminowym z curry.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz