NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce
Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce
Przepis Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Niebo w gębie. Jeśli lubisz ser pleśniowy to koniecznie musisz spróbować tego przysmaku. Zrobiłam to na obiad i miałam nadzieję że zostanie jeszcze na drugi dzień, ale znowu musiałam gotować :))

NajKasia    ·   19.4.2021

Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce

Niebo w gębie. Jeśli lubisz ser pleśniowy to koniecznie musisz spróbować tego przysmaku. Zrobiłam to na obiad i miałam nadzieję że zostanie jeszcze na drugi dzień, ale znowu musiałam gotować :))

Składniki
4 plastry
sera pleśniowego
8 plastrów
boczku
2 łyżki
mąki
2 szt.
jajek
5 łyżek
bułki tartej (ilość dostosuj do potrzeb)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Prosty przepis na świetny obiad. Jeśli nie lubisz sera pleśniowego to możesz użyć klasycznego żółtego sera np. edamskiego.
  2. Ser pleśniowy owiń boczkiem. Następnie obtocz w mące, później w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.
  3. Następnie powtórz obtaczanie w jajku i bułce tartej.
  4. Smaż na głębokim oleju aż osiągnie złoty kolor.
  5. Podawaj z ziemniakami i warzywami.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz