Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce

Przepis Smażony ser pleśniowy z boczkiem w potrójnej panierce

Dodał: NajKasia, 19.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Niebo w gębie. Jeśli lubisz ser pleśniowy to koniecznie musisz spróbować tego przysmaku. Zrobiłam to na obiad i miałam nadzieję że zostanie jeszcze na drugi dzień, ale znowu musiałam gotować :))

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

4 plastrysera pleśniowego
8 plastrówboczku
2 łyżkimąki
2 szt.jajek
5 łyżekbułki tartej (ilość dostosuj do potrzeb)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Prosty przepis na świetny obiad. Jeśli nie lubisz sera pleśniowego to możesz użyć klasycznego żółtego sera np. edamskiego.
  2. Ser pleśniowy owiń boczkiem. Następnie obtocz w mące, później w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.
  3. Następnie powtórz obtaczanie w jajku i bułce tartej.
  4. Smaż na głębokim oleju aż osiągnie złoty kolor.
  5. Podawaj z ziemniakami i warzywami.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj