NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem
Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem
Przepis Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.11.2021

Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem

Wszyscy znamy kotlety z kurczaka w klasycznej panierce. Jeśli jednak do panierki dodasz parmezan albo inny ser, który lubisz, to będziesz miała bardzo smaczne kotlety na niedzielny obiad. Koniecznie spróbuj.

Składniki
600 g
piersi z kurczaka
50 g
świeżo startego parmezanu
3 szt.
jajek
4 łyżki
mleka
4 łyżki
mąki
olej do smażenia
sól i pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka oczyść i pokrój na plastry. Posól i popieprz z obu stron.
  2. W misce wymieszaj jajka, sól, pieprz i starty parmezan.
  3. Do drugiej miski wsyp mąkę i zacznij obtaczać kotlety.
  4. Najpierw w mące a potem w cieście. Możesz to powtórzyć kilka razy, będziesz mieć grubszą panierkę.
  5. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  6. Usmażone kotlety odłóż do miski, na dno możesz dać papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar oleju.
  7. Podawaj z sałatą i z ziemniakami. Ja przygotowałam klasyczne puree ziemniaczane z pietruszką a do tego sałatkę z kapusty.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz