Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem

Przepis Smażone kotlety z kurczaka w panierce z parmezanem

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Wszyscy znamy kotlety z kurczaka w klasycznej panierce. Jeśli jednak do panierki dodasz parmezan albo inny ser, który lubisz, to będziesz miała bardzo smaczne kotlety na niedzielny obiad. Koniecznie spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

600 gpiersi z kurczaka
50 gświeżo startego parmezanu
3 szt.jajek
4 łyżkimleka
4 łyżkimąki
olej do smażenia
sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka oczyść i pokrój na plastry. Posól i popieprz z obu stron.
  2. W misce wymieszaj jajka, sól, pieprz i starty parmezan.
  3. Do drugiej miski wsyp mąkę i zacznij obtaczać kotlety.
  4. Najpierw w mące a potem w cieście. Możesz to powtórzyć kilka razy, będziesz mieć grubszą panierkę.
  5. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  6. Usmażone kotlety odłóż do miski, na dno możesz dać papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar oleju.
  7. Podawaj z sałatą i z ziemniakami. Ja przygotowałam klasyczne puree ziemniaczane z pietruszką a do tego sałatkę z kapusty.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj