Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem

Przepis Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem

Dodał: NajKasia, 27.7.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczne kotlety są właściwie tradycją. Spróbuj jednak kotletów z bułką tartą z parmezanem. Gotowy przysmak. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.7.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

około 400 gpolędwicy wieprzowej
1 garśćtartego parmezanu
kukurydziana bułka tarta
jajko i mąka do obtoczenia
szczypiorek
warzywa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Polędwicę wieprzową pokrój w plastry.
  2. Posól, popieprz i obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Do bułki tartej dodaj garść parmezanu i trochę szczypiorku.
  3. Smaż powoli na oleju. Jako dodatek podaj puree ziemniaczane i warzywa. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s láskou

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj