NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem
Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem
Przepis Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Klasyczne kotlety są właściwie tradycją. Spróbuj jednak kotletów z bułką tartą z parmezanem. Gotowy przysmak. Pycha!

NajKasia    ·   27.7.2021

Smażone kotleciki w bułce tartej z parmezanem

Klasyczne kotlety są właściwie tradycją. Spróbuj jednak kotletów z bułką tartą z parmezanem. Gotowy przysmak. Pycha!

Składniki

Będziemy potrzebować:

około 400 g
polędwicy wieprzowej
1 garść
tartego parmezanu
kukurydziana bułka tarta
jajko i mąka do obtoczenia
szczypiorek
warzywa
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Polędwicę wieprzową pokrój w plastry.
  2. Posól, popieprz i obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Do bułki tartej dodaj garść parmezanu i trochę szczypiorku.
  3. Smaż powoli na oleju. Jako dodatek podaj puree ziemniaczane i warzywa. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz