SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
1 szt.kalafior
1 szt.jajko
50 gmozzarella
1/2 łyżeczkisoli
1/2 łyżeczkioregano
1/4 łyżeczkipieprzu
Nadzienie:
4 łyżkprzecieru pomidorowego
100 gmozzarella
szynka, parówka, kiełbasa
twardy ser - gouda/parmezan
oregano
- Kalafior umyj, pokrój na mniejsze kawałki i w robocie kuchennym zmiksuj na gładko (do konsystencji kuskusu). Do głębszej patelni/garnka nalej wodę, posól i gdy woda wrze dodaj zmiksowany kalafior. Gotuj około 3-4 minut a następnie odcedź przez sitko. Poczekaj aż odcieknie (pomóż sobie łyżką, gnieć kalafior aby pozbyć się zbędnej wody).
- Odcedzony kalafior osusz jeszcze ściereczką. Dodaj jajko, startą mozzarellę i dobrze wymieszaj. Tak przygotowane ciasto kalafiorowe nałóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp oregano oraz pieprzem i piecz w piekarniku w temperaturze 220 stopni dokładnie przez 10 minut.
- Podczas gdy kalafiorowe ciasto się piecze, przygotuj wszystkie składniki na nadzienie. Ser zetrzyj, szynkę pokrój...
- Upieczone ciasto wyjmij z blaszki, nie usuwaj papieru i poczekaj aż trochę ostygnie. Posmaruj przecierem pomidorowym, posyp oregano i nałóż takie składniki jakie lubisz.
- Za pomocą papieru do pieczenia zroluj ciasto i usuń papier. Ostrym nożem pokrój roladę na kawałki i posyp startym parmezzannem i oregano. Daj do piekarnika na kolejne 12 minut. Upieczone wyjmij i podawaj. Smacznego!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Slaná roláda bez použití mouky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slaná roláda bez použitia múky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Herzhafte Rolle ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sós rolád liszt nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU