Słodycze na święta bez pieczenia

Przepis Słodycze na święta bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste i szybkie słodkości na jeden kęs odpowiednie na Boże Narodzenie. Ja w domu zrobiłam święta trochę wcześniej i już je na próbę zrobiłam te ule bez pieczenia nadziewane wiśniami i łagodnym kremem maślanym. Są fantastyczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

30 szt.okrągłych biszkoptów
30 szt.wiśni z kompotu
wiórków kokosowych

Ciasto:

300 grozgniecionych ciemnych herbatników
200 gcukru pudru
4 łyżkidżemu morelowego
4 łyżkirumu
4 łyżkikakao
mleko

Krem:

150 gmasła
150 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
sok z 1 cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj krem. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym zmiksuj na piankę i stopniowo dodawaj sok z cytryny. Zmiksowany krem odstaw do lodówki.
  2. Rozgniecione herbatniki zmiksuj z cukrem pudrem i kakao. Stopniowo dodawaj podgrzany dżem a na koniec rum według smaku. Stopniowo dodawaj trochę mleka i wyrób ciasto z którego uformuj kuleczki. Odstaw je do lodówki na pół godzinki.
  3. Przygotuj foremki, które wysyp cukrem pudrem i napełnij je przygotowanym ciastem. W środku zrób dziurkę i wypełnij ją kremem do którego włóż wiśnie. Ułóż na tym okrągłe biszkopty.
  4. Posyp wiórkami kokosowymi lub zamocz w polewie czekoladowej. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj