Sezamowe batoniki

Przepis Sezamowe batoniki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonała przekąska na sylwestra lub inne imprezy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gmasła
11 łyżekcukru kryształ
4 szt.jajek
11 łyżekmleka
22 łyżkimąki tortowej
1 małe op.proszku do pieczenia
do posypaniasezam

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło utrzyj z cukrem do osiągnięcia piany, następnie stopniowo ubijaj żółtka, mleko i proszek do pieczenia. Wyrób zwartą masę, którą rozwałkuj na grubość ok 1 cm i za pomocą radełka do ciasta pokrój na batoniki.
  2. Białko ubij widelcem w misce a następnie potrzyj nim wszystkie batoniki, posyp je sezamem i ostrożnie przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni aż osiągną złoty kolor, około 15-20 min.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj