Sernik z rosą
Fantastyczny twarogowy tort z pianą z białek na wierzchu. Marzenie!
Dodał: NajKasia, 8.3.2021
Kategorie: Torty, Słodkie torty
SKŁADNIKI
Ciasto (1 kubek=250 ml)
1 kubekmąki
1 szt.jajko
80 gmasła
1/2 łyżeczkisody spożywczej
2 łyżkicukru pudru
Warstwa twarogowa:
500 gdelikatnego twarogu
2 łyżkicukru pudru
3 szt,żółtek
100 gkwaśnej śmietany
1 op.cukru waniliowego
Wierzch:
3 szt.białek
3 łyżkicukru pudru
- Jajko utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo dodawaj masło i mąkę wymieszaną z sodą. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową i odłóż do lodówki na około 30 minut. Twaróg utrzyj z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Dodaj kwaśną śmietanę i połącz składniki.
- Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkuj do potrzebnej wielkości blaszki (średnica około 22 cm) i ułóż je na dno. Na ciasto daj warstwę nadzienia twarogowego i włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový dort ,,Slzy anděla,,.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tvarohová torta ,,Slzy anjela,,.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quarktorte mit Baiser – Tränchenkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Angyalok könnye” torta.
KOMENTARZE DO PRZEPISU