Sernik z rosą

Przepis Sernik z rosą

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosą
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczny twarogowy tort z pianą z białek na wierzchu. Marzenie!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosąPrzepis Sernik z rosą

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty

SKŁADNIKI

Ciasto (1 kubek=250 ml)

1 kubekmąki
1 szt.jajko
80 gmasła
1/2 łyżeczkisody spożywczej
2 łyżkicukru pudru

Warstwa twarogowa:

500 gdelikatnego twarogu
2 łyżkicukru pudru
3 szt,żółtek
100 gkwaśnej śmietany
1 op.cukru waniliowego

Wierzch:

3 szt.białek
3 łyżkicukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajko utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo dodawaj masło i mąkę wymieszaną z sodą. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową i odłóż do lodówki na około 30 minut. Twaróg utrzyj z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym. Dodaj kwaśną śmietanę i połącz składniki.
  2. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkuj do potrzebnej wielkości blaszki (średnica około 22 cm) i ułóż je na dno. Na ciasto daj warstwę nadzienia twarogowego i włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
  3. Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem. Ułóż je na upieczonym nadzieniu twarogowym i włóż z powrotem do piekarnika. Piecz około 15 minut. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj