Sernik z ciasta francuskiego

Przepis Sernik z ciasta francuskiego

Dodał: NajKasia, 24.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Łatwy sernik z ciasta francuskiego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

ciasto francuskie

Nadzienie:

500 gdelikatnego twarogu
2 op.budyniu waniliowego
5 szt.żółek
150 gcukru pudru
500 mlmleka

Wierzchnia warstwa:

5 szt.białek
150 g%cukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na posmarowaną blaszkę połóż rozwałkowane ciasto, tak aby krawędzie również były nim zakryte.
  2. Nadzienie:
    Utrzyj żółtka z cukrem, dodaj budyń, następnie mleko i twaróg. Wylej na ciasto i piecz 20 minut w temperaturze 190 stopni.
  3. Ubij pianę z białek i dodaj cukier.
  4. Gdy ciasto jest upieczone wylej na nie pianę z białek, rozsmaruj i dopiecz dopóki się nie zarumieni w temperaturze 160 stopni 5-10 minut - trzeba obserwować.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj