NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik z ciasta francuskiego
Sernik z ciasta francuskiego
Przepis Sernik z ciasta francuskiego
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.3.2021

Sernik z ciasta francuskiego

Łatwy sernik z ciasta francuskiego.

Składniki

Będziemy potrzebować:

ciasto francuskie

Nadzienie:

500 g
delikatnego twarogu
2 op.
budyniu waniliowego
5 szt.
żółek
150 g
cukru pudru
500 ml
mleka

Wierzchnia warstwa:

5 szt.
białek
150 g
%cukru pudru
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na posmarowaną blaszkę połóż rozwałkowane ciasto, tak aby krawędzie również były nim zakryte.
  2. Nadzienie:
    Utrzyj żółtka z cukrem, dodaj budyń, następnie mleko i twaróg. Wylej na ciasto i piecz 20 minut w temperaturze 190 stopni.
  3. Ubij pianę z białek i dodaj cukier.
  4. Gdy ciasto jest upieczone wylej na nie pianę z białek, rozsmaruj i dopiecz dopóki się nie zarumieni w temperaturze 160 stopni 5-10 minut - trzeba obserwować.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz