Sernik z ciasta francuskiego
Łatwy sernik z ciasta francuskiego.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
ciasto francuskie
Nadzienie:
500 gdelikatnego twarogu
2 op.budyniu waniliowego
5 szt.żółek
150 gcukru pudru
500 mlmleka
Wierzchnia warstwa:
5 szt.białek
150 g%cukru pudru
- Na posmarowaną blaszkę połóż rozwałkowane ciasto, tak aby krawędzie również były nim zakryte.
- Nadzienie:
Utrzyj żółtka z cukrem, dodaj budyń, następnie mleko i twaróg. Wylej na ciasto i piecz 20 minut w temperaturze 190 stopni. - Ubij pianę z białek i dodaj cukier.
- Gdy ciasto jest upieczone wylej na nie pianę z białek, rozsmaruj i dopiecz dopóki się nie zarumieni w temperaturze 160 stopni 5-10 minut - trzeba obserwować.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový zákusek z listového těsta.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tvarohový zákusok z lístkového cesta.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quarkkuchen mit Blätterteig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós-tojáshabos kocka leveles tésztán.
KOMENTARZE DO PRZEPISU