NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Sernik Oreo przygotowany w 30 minut bez pieczenia
Sernik Oreo przygotowany w 30 minut bez pieczenia
Przepis Sernik Oreo przygotowany w 30 minut bez pieczenia

Lubisz ciasteczka Oreo? W takim razie spróbuj przygotować niesamowicie szybki deser z tych ciasteczek. Oto przepis na smaczny, super wyglądający tort.

NajKasia    ·   5.1.2021

Sernik Oreo przygotowany w 30 minut bez pieczenia

Lubisz ciasteczka Oreo? W takim razie spróbuj przygotować niesamowicie szybki deser z tych ciasteczek. Oto przepis na smaczny, super wyglądający tort.

35 min.
Przygotowanie
Składniki

Herbatnik:

250 g
ciastka Oreo
80 g
masło

Krem:

350 g
tłusty ser Philadelphia lub mascarpone
60 g
cukier puder
1 łyżka
aromat waniliowy
10 g
żelatyna
50 ml
woda
200 ml
śmietana kremówka
200 g
biała czekolada
100 g
ciastka Oreo
20 ml
sok z cytryny

Do dekoracji:

ciastka Oreo
biała czekolada
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
  1. Przygotuj okrągłą formę, wyłożoną papierem (o średnicy 23 cm).
  2. Za pomocą blendera rozdrobnij ciastka Oreo i zalej je masłem. Dokładnie wymieszaj masę i wyłóż nią dno formy. Porządnie dociśnij rękami i odłóż do lodówki.
  3. W misce wymieszaj serek Philadelphia z cukrem pudrem i wanilią. Dodaj sok z cytryny i dokładnie ubij blenderem.
  4. Wymieszaj żelatynę z wodą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (pozwól jej spęcznieć w wodzie - później podgrzej, ale nie gotuj). Ostudź i dodaj do serka Phladelphia.
  5. Rozpuść czekoladę na parze i pozwól jej lekko ostygnąć. Następnie dodaj ją do przygotowanego wcześniej serka Philadelphia i dokładnie wymieszaj. Śmietanę kremówkę ubij w innej misce i również dodaj do przygotowanej masy czekoladowej z sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj. 
  6. Pokrój ciastka Oreo na grubsze kawałki.
  7. 1/3 przygotowanego kremu nałóż na spodzie z ciastek, posyp grubo posiekanymi ciastkami Oreo, nałóż pozostałe 2/3 kremu i dobrze wygładź. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Udekoruj wierzch startą czekoladą i ciasteczkami Oreo. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz