NajPrzepis.pl Serdelki w marynacie - najlepsze co znam
Serdelki w marynacie - najlepsze co znam
Przepis Serdelki w marynacie - najlepsze co znam
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.6.2021

Serdelki w marynacie - najlepsze co znam

Serdelków w marynacie w Czechach jest bardzo wiele i każdemu smakują inne, ale ten przepis jest dla nas u mnie w domu najlepszy. To jedzenie dawniej robiliśmy na zapas i braliśmy na przykład jak jechaliśmy nad wodę albo na jakąś dalszą wycieczkę. Jest to bardzo proste, tylko teraz już trudniej jest kupić dobrej jakości serdelki, które mają dobry smak. Tylko dwa podstawowe składniki i doskonała przekąska gotowa.

Składniki
serdelki
cebula
ocet
woda
przyprawy
vegeta
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Serdelki obierz ze skórki i pokrój na 2 cm plasterki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ułóż warstwami w słoiku i zalej zalewą z 20 ml octu, litra wody, łyżeczki świeżego mielonego pieprzu i łyżeczki vegety.
  3. Słoiki zamknij pokrywką i po ostygnięciu odstaw do lodówki, aby postały tam co najmniej 1-2 dni.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz