Serdelki w marynacie - najlepsze co znam

Przepis Serdelki w marynacie - najlepsze co znam

Dodał: NajKasia, 5.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Serdelków w marynacie w Czechach jest bardzo wiele i każdemu smakują inne, ale ten przepis jest dla nas u mnie w domu najlepszy. To jedzenie dawniej robiliśmy na zapas i braliśmy na przykład jak jechaliśmy nad wodę albo na jakąś dalszą wycieczkę. Jest to bardzo proste, tylko teraz już trudniej jest kupić dobrej jakości serdelki, które mają dobry smak. Tylko dwa podstawowe składniki i doskonała przekąska gotowa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

serdelki
cebula
ocet
woda
przyprawy
vegeta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Serdelki obierz ze skórki i pokrój na 2 cm plasterki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ułóż warstwami w słoiku i zalej zalewą z 20 ml octu, litra wody, łyżeczki świeżego mielonego pieprzu i łyżeczki vegety.
  3. Słoiki zamknij pokrywką i po ostygnięciu odstaw do lodówki, aby postały tam co najmniej 1-2 dni.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj