Schab w sosie słodko-kwaśnym

Przepis Schab w sosie słodko-kwaśnym

Dodał: NajKasia, 13.10.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

To jest nie tylko LUKSUS na talerzu ale też w brzuszku.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 13.10.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

300 gschabu wieprzowego (bez kości)
3 szt.cebuli ze szczypiorkiem
2 ząbkiczosnku
50 gsuszonej szynki
400 gsosu Uncle Beans Sweet and sour
2 łyżeczkistartego na tarce na drobnych oczkach imbiru
1 szt.papryka czerwona-kapia
1 łyżkasmalcu
1 łyżkaoleju
1 łyżkaprzyprawy chilli do steaków
sód do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso pokrój w paseczki, dodaj przyprawy, imbir, polej olejem i pozostaw na noc w lodówce.
  2. Na patelnię daj smalec, dodaj mięso i szybko podsmaż około 10 minut.
  3. Wyjmij mięso, dodaj białą część cebuli i paprykę pokrojoną w paseczki, posiekany czosnek, pokrojoną szynkę i chwilkę podsmażaj. Daj z powrotem mięso, dodaj sos i wszystko razem podgrzej.
  4. Na końcu dodaj szczypior z cebulki. Do smaku możesz jeszcze dosolić. Podawaj z ryżem albo na grzance.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj