Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami

Przepis Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nietypowe ale bardzo smaczne. Jeśli lubisz czekoladę to spróbuj przygotować ten przysmak bez pieczenia, który jest gotowy w kilka minut.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

300 ggorzkiej czekolady
1 op.słodzonego mleka skondensowanego
100 gorzeszków
1 łyżkakakao
1 op.biszkoptów
3 łyżkioleju kokosowego lub masła
sok pomarańczowy albo syrop

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Nad parą rozpuść gorzką czekoladę razem ze słodzonym mlekiem skondensowanym i olejem kokosowym. Jeśli nie masz oleju kokosowego to możesz go zastąpić masłem.
  2. Gdy masz już rozpuszczoną mieszankę czekolady, mleka skondensowanego i oleju, od razu dodaj przesiane kakao. Wymieszaj z posiekanymi orzechami. Jeśli wydaje Ci się, że masa jest trochę zbyt gęsta możesz dodać trochę ciepłego mleka lub śmietany.
  3. Przygotuj formę na sarni grzbiet, wyłóż ją folią spożywczą i przygotuj biszkopty oraz sok pomarańczowy, w którym będziesz zamaczać biszkopty.
  4. Na dno formy daj cienką warstwę nadzienia, przełóż zamoczonymi biszkoptami, znów daj trochę nadzienia i powtarzaj taki proces dopóki nie wykorzystasz wszystkich składników.
  5. Zakończ układanie cienką warstwą nadzienia i przykryj folią aluminiową, aby zakryć całą formę. Odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc a potem możesz podawać.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj