NajPrzepis.pl Sałatki Coleslaw Sałatka Coleslaw - stara czeska klasyka
Sałatka Coleslaw - stara czeska klasyka
Przepis Sałatka Coleslaw - stara czeska klasyka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Możliwe że wszyscy to znacie, ale muszę się podzielić jednym przepisem. Jest prosty, smaczny i mało wymagający pod względem czasu i finansów. A jeśli zamiast majonezu użyjesz jogurtu light to można również powiedzieć, że zdrowy. Możesz ją jeść z chlebem lub jako dodatek do pieczonego mięsa. U nas w domu robimy ją bardzo często, tak po prostu na kolację, ponieważ kapustę mogłabym jeść zawsze i wszędzie a razem z marchewką i selerem.... ten, kto to wymyślił był po prostu geniuszem :)))))

NajKasia    ·   27.6.2022

Sałatka Coleslaw - stara czeska klasyka

Możliwe że wszyscy to znacie, ale muszę się podzielić jednym przepisem. Jest prosty, smaczny i mało wymagający pod względem czasu i finansów. A jeśli zamiast majonezu użyjesz jogurtu light to można również powiedzieć, że zdrowy. Możesz ją jeść z chlebem lub jako dodatek do pieczonego mięsa. U nas w domu robimy ją bardzo często, tak po prostu na kolację, ponieważ kapustę mogłabym jeść zawsze i wszędzie a razem z marchewką i selerem.... ten, kto to wymyślił był po prostu geniuszem :)))))

Składniki
500 g
kapusty
2 szt.
średniej wielkości marchew
1/4 szt.
średniej wielkości seler
1 szt.
cebula
200 ml
majonezu
100 ml
śmietany kremówki
do smaku
sól i pieprz
1 łyżeczka
cukru
2-3 łyżeczki
soku z cytryny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotowanie jest bardzo proste i z podanych składników dla każdego na pewno jest jasne o co chodzi.
  2. Kapustę pokrój na cienkie paski, możesz sobie pomóc tarką.
  3. Marchew i seler obierz, i na zetrzyj na tarce, której używasz do tarcia jabłka.
  4. Cebulę zetrzyj na tarce do marchwi i wszystko razem wymieszaj w misce.
  5. Posól i popieprz do smaku, dodaj cukier, śmietanę, sok z cytryny i majonez. Jeśli chcesz aby sałatka była lżejsza to zamiast majonezu możesz użyć jogurtu naturalnego light.
  6. Wszystko dokładnie wymieszaj, spróbuj i jeśli trzeba to jeszcze dopraw. I gotowe.
  7. Odstaw sałatkę na trochę aby smaki się dobrze połączyły i podawaj.

Mój blog: Adkas-tastyfood

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz