Słona rolada z szynką i serem

Przepis Słona rolada z szynką i serem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonała słona rolada, świetnie nadaje się na imprezę lub różne uroczystości.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
1/2 łyżeczkisoli
4 łyżkimąki
1 małe op.proszku do pieczenia
1 op.kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
3 łyżkiszpinaku lub sosu czatni (chutney)

Nadzienie:

twaróg
ser
szynka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka ubij do osiągnięcia pianki, dodaj sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kwaśną śmietanę lub jogurt. Na końcu dodaj szpinak lub czatni, w zależności od tego jaką roladę chcesz zrobić.
  2. Nałóż ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w 180 stopniach do osiągniecia złotego koloru.
  3. Upieczone ciasto wyjmij z blaszki i natychmiast zwiń razem z wilgotną ściereczką i pozostaw do wystygnięcia.
  4. Gdy rolada wystygnie rozwiń ją i posmaruj twarogiem. Ułóż szynkę i ser a następnie zwiń. Tak zwiniętą roladę daj jeszcze do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 8-10 minut, aby ser się rozpuścił. Smacznego!

Żródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj