NajPrzepis.pl Desery Rurki z paryskim kremem
Rurki z paryskim kremem
Przepis Rurki z paryskim kremem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   20.3.2022

Rurki z paryskim kremem

Lubisz krem paryski? W takim razie koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Ciasto francuskie, krem paryski i orzeszki. Doskonała kombinacja.

20 min.
Przygotowanie
8 min.
Gotowanie
Składniki

Krem:

100 g
gorzkiej czekolady
250 ml
śmietany kremówki

ciasto francuskie

Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto francuskie pokrój na paski i owiń nimi metalowe foremki na rurki. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp posiekanymi orzeszkami. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 8 minut.
    Ostygnięte rurki nadziewaj przygotowanym kremem paryskim a końce ozdób posiekanymi orzeszkami.
  2. Śmietanę i gorzką czekoladę ogrzej tak, aby czekolada się rozpuściła, ale aby śmietana się nie zagotowała.
    Pozostaw do ostygnięcia a następnie daj do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krótko ubijaj na sztywny krem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz