Rurki z paryskim kremem

Przepis Rurki z paryskim kremem

Dodał: NajKasia, 20.3.2022

Kategorie: Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Lubisz krem paryski? W takim razie koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Ciasto francuskie, krem paryski i orzeszki. Doskonała kombinacja.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.3.2022

Kategorie: Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Krem:

100 ggorzkiej czekolady
250 mlśmietany kremówki

ciasto francuskie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto francuskie pokrój na paski i owiń nimi metalowe foremki na rurki. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp posiekanymi orzeszkami. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 8 minut.
    Ostygnięte rurki nadziewaj przygotowanym kremem paryskim a końce ozdób posiekanymi orzeszkami.
  2. Śmietanę i gorzką czekoladę ogrzej tak, aby czekolada się rozpuściła, ale aby śmietana się nie zagotowała.
    Pozostaw do ostygnięcia a następnie daj do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krótko ubijaj na sztywny krem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj