Rurki z paryskim kremem
Lubisz krem paryski? W takim razie koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Ciasto francuskie, krem paryski i orzeszki. Doskonała kombinacja.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Krem:
100 ggorzkiej czekolady
250 mlśmietany kremówki
ciasto francuskie
- Ciasto francuskie pokrój na paski i owiń nimi metalowe foremki na rurki. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp posiekanymi orzeszkami. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 8 minut.
Ostygnięte rurki nadziewaj przygotowanym kremem paryskim a końce ozdób posiekanymi orzeszkami. - Śmietanę i gorzką czekoladę ogrzej tak, aby czekolada się rozpuściła, ale aby śmietana się nie zagotowała.
Pozostaw do ostygnięcia a następnie daj do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krótko ubijaj na sztywny krem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Trubičky s pařížským krémem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Trubičky s parížskym krémom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schaumrollen mit Pariser Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Párizsi krémmel töltött roló.
KOMENTARZE DO PRZEPISU