NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami
Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami
Przepis Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Ciasto lekkie jak piórko a przygotowanie łatwiejsze niż zrobienie kawy :D Węgry słyną z robienia przetworów z moreli a to fantastyczne ciasto morelowe z twarogiem jest również znane. Nie dowiesz się jeśli nie spróbujesz.

NajKasia    ·   16.7.2021

Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami

Ciasto lekkie jak piórko a przygotowanie łatwiejsze niż zrobienie kawy :D Węgry słyną z robienia przetworów z moreli a to fantastyczne ciasto morelowe z twarogiem jest również znane. Nie dowiesz się jeśli nie spróbujesz.

20 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
3 szt.
jajek
200 ml
mleko
200 ml
oleju
250 ml
cukru
250 ml
mąki
1 małe op.
proszku do pieczenia
250 g
twarogu
1 szt.
jajko
do smaku
cukier puder
według potrzeb
morele
Sposób przepisu
Drukuj
20 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj mleko i olej a na koniec już tylko wymieszaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto daj na blaszkę o wymiarach 36 x 26 cm (wyłóż ją papierem do pieczenia) a na ciasto łyżką nałóż twaróg wymieszany z jajkiem i cukrem. Połóż na tym morele przekrojone na pół i upiecz.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
  4. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz