Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami

Przepis Rumuńskie ciasto twarogowe z morelami

Dodał: NajKasia, 16.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Sernik

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasto lekkie jak piórko a przygotowanie łatwiejsze niż zrobienie kawy :D Węgry słyną z robienia przetworów z moreli a to fantastyczne ciasto morelowe z twarogiem jest również znane. Nie dowiesz się jeśli nie spróbujesz.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.7.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Sernik

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

3 szt.jajek
200 mlmleko
200 mloleju
250 mlcukru
250 mlmąki
1 małe op.proszku do pieczenia
250 gtwarogu
1 szt.jajko
do smakucukier puder
według potrzebmorele

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj mleko i olej a na koniec już tylko wymieszaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto daj na blaszkę o wymiarach 36 x 26 cm (wyłóż ją papierem do pieczenia) a na ciasto łyżką nałóż twaróg wymieszany z jajkiem i cukrem. Połóż na tym morele przekrojone na pół i upiecz.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
  4. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj