Rumowe kluczki obtoczone w wiórkach kokosowych

Przepis Rumowe kluczki obtoczone w wiórkach kokosowych
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Są to luksusowe słodkości bez pieczenia. Podane ilości składników są na podwójną więc nie bój się, że jest tego dużo :) Gwarantuję, że z normalnej porcji byłoby za mało i do Bożego Narodzenia nic by już nie zostało, dlatego polecam podwójną porcję. Oczywiście oprócz tych kuleczek na świątecznym stole nie może zabraknąć klasycznych kruchych ciasteczek i orzeszków.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

2 opakowaniabiszkoptów
200 gkakao
300 gcukru pudru
400 gmasła lub margaryny
w zależności od konsystencjirum
do obtoczeniawiórki kokosowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Rozdrobnij biszkopty na proszek. Ja robię to w ten sposób, że wkładam je do woreczka i rozbijam tłuczkiem dopóki nie osiągnę proszku. Z pewnością jest to szybszy sposób niż ścierać je na tarce :D :D :D :D
  2. Gdy biszkopty są już rozdrobnione dodaj kakao, cukier, posiekane masło lub margarynę i rum w zależności od gęstości.
  3. Wyrób ciasto i stopniowo dodawaj rum a w między czasie próbuj formować kuleczki, aby wiedzieć czy jest wystarczająco dużo rumu czy nie :)
  4. Gdy już wyrobisz odpowiednie ciasto to zrób z niego kuleczki i obtocz w wiórkach kokosowych. Z tej ilości zrobiłem 120 kuleczek :) wydaje się, że to dużo, ale zapewniam Cię że wcale tak nie jest jak przyjdzie w gości rodzina :D zostaw mi komentarz, jak Ci się udały :) Wesołych Świąt :)
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj