Rolada z wafli z nadzieniem kokosowo-karmelowym, bez pieczenia

Przepis Rolada z wafli z nadzieniem kokosowo-karmelowym, bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przygotowanie było wyjątkowo szybkie. Gdy przygotowywałam nadzienie, wafle nabierały wilgoci na mokrej ściereczce, potem je tylko posmarowałam i zwinęłam. Odłożyłam do lodówki a po wystygnięciu pokroiłam roladę na centymetrowe kawałki. Bardzo smaczny słodki deser.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.suchy wafel

Nadzienie karmelowe:

100 gcukru kryształ
200 mlwody
260 gherbatników

Nadzienie kokosowe:

100 gcukru kryształ
3 łyżkiwody
100 gmasła
100 gmleka w proszku
100 gwiórków kokosowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Suchy wafel połóż na wilgotnej ściereczce i pozostaw na niej na czas przygotowywania nadzienia.
  2. Daj cukier kryształ do garnuszka i na delikatnym ogniu pozostaw do skarmelizowania. Gdy karmel jest gotowy, zalej go wodą. Uważaj, bo przy zalewaniu wodą na karmelu tworzą się bąble i może on pryskać. Pozostaw karmel aby się rozpuścił i odstaw. Dodaj zmiksowane herbatniki i wymieszaj. Jeszcze gorące nadzienie nałóż na wilgotny wafel i równomiernie rozsmaruj.
  3. Wodę, cukier kryształ i masło daj do garnuszka aby się rozpuściły na delikatnym ogniu. Odstaw i dodaj mleko w proszku. Wymieszaj i dodaj wiórki kokosowe. Ponownie wymieszaj i nałóż to nadzienie na nadzienie karmelowe. Ostrożnie zwiń roladę i zawiń ją w folię spożywczą lub w folię aluminiową.
  4. Odłóż do lodówki do ostygnięcia, pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj