Rolada z salami z ciasta francuskiego nadziewana serem i kiełbasą

Przepis Rolada z salami z ciasta francuskiego nadziewana serem i kiełbasą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste, szybkie dane, które nasyci każdego. Wręcz idealnie nadaje się do wieczornego oglądania filmu. Koniecznie spróbuj. Ja zrobiłam nadziewane serem i kiełbasą, ale równie dobrze możesz użyć też szynki, kukurydzy, oliwek lub pomidorów...

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 op.ciasta francuskiego
200 gtwardego sera
100 gsalami
100 gkiełbasy
1 szt.jajko
do smakuzioła
2 łyżkiketchupu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto francuskie rozwałkuj na cienki płat (jeśli kupujesz w sklepie już rozwałkowane ciasto, to pomiń ten krok), posmaruj ketchupem, posyp ziołami do smaku i ułóż składniki - ser, kiełbasę, salami, ....
  2. Zroluj, ułóż na blaszce z papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp ziołami i włóż do piekarnika.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny - obserwuj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj