NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Rolada wołowa z delikatnym sosem śmietanowo-grzybowym
Rolada wołowa z delikatnym sosem śmietanowo-grzybowym
Przepis Rolada wołowa z delikatnym sosem śmietanowo-grzybowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.7.2022

Rolada wołowa z delikatnym sosem śmietanowo-grzybowym

Świetny przysmak dla miłośników grzybów. Mięso wołowe z sosem smietanowo-grzybowym i pieczonymi grzybami. Pyszne!

Składniki

Będziemy potrzebować:

2 szt.
większych plastrów wołowiny
100 g
boczku
3 szt.
pieczarek
2 szt.
większej cebuli
marynowane lub mrożone (jeśli nie ma świeżych) grzybki
śmietana
wywar
masło
sól
pieprz
domowa przyprawa grzybowa (suszone grzyby, listek laurowy, ziele angielskie)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Plastry mięsa rozbij tłuczkiem, posól, popieprz i ułóż na nich plastry boczku.
  2. Pieczarki pokrój na plasterki i połóż na boczku. Zwiń rolady i owiń nitką lub zabezpiecz wykałaczkami.
  3. Cebulkę podsmaż aż będzie złocista, dodaj rolady i podsmażaj. Potem podlej i duś.
  4. Gdy mięso będzie miękkie zalej wywarem, dodaj 3 czubate łyżki przyprawy grzybowej, zagotuj i zagęść.
  5. Na koniec dolej śmietanę, pozostaw aby się krótko gotowała i wyłącz. Oddzielnie na kawałku masła podsmaż grzybki i podawaj na talerzu. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz