Rolada twarogowo-owocowa (bez mąki)

Przepis Rolada twarogowo-owocowa (bez mąki)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rolada twarogowo-owocowa (bez mąki)
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Trochę porządkowałam zdjęcia i tak trafiłam na tę roladę, o której już prawie zapomniałam. To zdrowsza wersja rolady twarogowo-owocowej. Owoce i twaróg to świetna para, więc z pewnością takie połączenie będzie Ci bardzo smakować. Tę roladę piekłam znacznie wcześniej ale jakoś nigdy nie miałam czasu aby dodać tu przepis. Przepisy dostałam od mojej siostry, która bardzo chwaliła to ciasto więc nie mogłam nie spróbować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rolada twarogowo-owocowa (bez mąki)
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.jajek
3-4 łyżkimiodu
2 łyżkioleju kokosowego

Krem:

750 gmiękkiego twarogu
3-4 łyżkimiodu
200 gdrobnych owoców
2 szt.bananów
1 łyżeczkaesencji waniliowej
1 łyżkaskórki z cytryny

Do ozdoby:

2 łyżkimiodu
mielony cynamon

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj blaszkę o wymiarach 30 x 40 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia i dobrze posmaruj olejem kokosowym. Żółtka zmiksuj z miodem do otrzymania pianki.
  2. Dodaj na sztywno ubitą pianę z białek i ostrożnie kulistymi ruchami wymieszaj ze zmiksowanymi żółtkami. Ciasto wylej na blaszkę i równomiernie rozetrzyj.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 8 minut. Uważaj, aby rolada się nie wysuszyła w wyniku zbyt długiego pieczenia. Pozostaw do zupełnego ostygnięcia.
  4. Twaróg, skórkę z cytryny, wanilię i miód zmiksuj na delikatny krem. Jeśli chcesz żeby krem był bardziej słodki to dodaj więcej miodu.
  5. Ostygniętą roladę rozwiń i posmaruj kremem. Ułóż na niej banany, mniej więcej 2 cm od krawędzi ciasta a następnie też drobne owoce i zwiń roladę. Podczas zwijania stopniowo ostrożnie zdejmuj papier do pieczenia.
  6. Odłóż w zimne miejsce aby stężała. Przed podaniem posyp mielonym cynamonem i zrób zyg-zak z miodu aby była słodsza.

Mój blog: Adkas-tastyfood

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj