NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Sylwester i Nowy rok Rolada serowa z nadzieniem
Rolada serowa z nadzieniem
Przepis Rolada serowa z nadzieniem

Ja robiłam tę roladę w ten sposób, że wkładałam kawałek sera do folii do gotowania, a po ugotowaniu zawijałam. Ten sposób jest o wiele łatwiejszy.

NajKasia    ·   28.12.2020

Rolada serowa z nadzieniem

Ja robiłam tę roladę w ten sposób, że wkładałam kawałek sera do folii do gotowania, a po ugotowaniu zawijałam. Ten sposób jest o wiele łatwiejszy.

Składniki
400 g
sera edamamskiego (cienkie plasterki)
250 g
salami z szynki (cienkie plastry)
250 g
masła
1 opakowanie
sera topionego
4 jajka na twardo
200 g pokrojonej w kostkę szynki
papryka do smaku
sól do smaku
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło utrzyj mikserem, dodaj topiony ser i sól jeśli jest taka potrzeba (sam ser jest słony). Ponownie utrzyj. Następnie dodaj jajka, szynkę, paprykę w oleju - wszystko pokrojone na drobne kawałki. Całość wymieszaj drewnianą łyżką.
  2. Przygotowanie: Na papierze rozłóż ser tak, aby krawędzie pokrywały się ze sobą. Włóż do nagrzanego piekarnika na około 2 minuty, aby ser mógł się rozpuścić i żeby krawędzie się skleiły. Wyjmij z piekarnika i odłóż na bok do wystygnięcia. Następnie na serze rozłóż szynkę.
  3. Całość przykryj szynką i zwiń w roladę. Włóż do lodówki na około godzinę, aby stężała.

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz