Rolada bez zwijania

Dodał: NajKasia, 3.8.2022
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe, Obiad, Pora dnia, Kolacja
Obiad królów. Tak to danie nazywa mój mąż. Bardzo lubi rolady i nie robi mu różnicy czy są ładnie zwinięte czy rozlane na całym talerzu.
Dodał: NajKasia, 3.8.2022
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe, Obiad, Pora dnia, Kolacja
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
5 szt.plastrów wołowiny lub wieprzowiny
2 szt.parówek
kawałekboczku
4 szt.jajka ugotowane na twardo
5 szt.ogórków konserwowych
1 szt.duża cebula
2 łyżkimusztardy
do smakusól
do smakupieprz
- Plastry mięsa wołowego lub wieprzowego rozbij tłuczkiem, popieprz, posól i posmaruj musztardą.
- Na smalcu lub oleju razem z kosteczkami boczku zeszklij drobno pokrojoną cebulę, dodaj mięso, które krótko podsmaż z obu stron.
- Wlej wywar, dodaj łyżkę musztardy, przyprawy, wymieszaj i duś aż mięso będzie miękkie.
- Mięso wyjmij a do sosu dodaj pokrojone parówki, pokrojone w plastry jajka, pokrojone w kostkę ogórki i delikatnie zagęść sos, potem do gorącego sosu włóż mięso i podgrzej.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Španělský rozlítaný ptáček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Španielsky rozlietaný vtáčik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rinderrouladen-Pfanne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sertésszelet gazdagon.
KOMENTARZE DO PRZEPISU