NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Rolada bez zwijania
Rolada bez zwijania
Przepis Rolada bez zwijania
NajKasia    ·   3.8.2022

Rolada bez zwijania

Obiad królów. Tak to danie nazywa mój mąż. Bardzo lubi rolady i nie robi mu różnicy czy są ładnie zwinięte czy rozlane na całym talerzu.

65 min.
Przygotowanie
55 min.
Gotowanie
Składniki
5 szt.
plastrów wołowiny lub wieprzowiny
2 szt.
parówek
kawałek
boczku
4 szt.
jajka ugotowane na twardo
5 szt.
ogórków konserwowych
1 szt.
duża cebula
2 łyżki
musztardy
do smaku
sól
do smaku
pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Plastry mięsa wołowego lub wieprzowego rozbij tłuczkiem, popieprz, posól i posmaruj musztardą.
  2. Na smalcu lub oleju razem z kosteczkami boczku zeszklij drobno pokrojoną cebulę, dodaj mięso, które krótko podsmaż z obu stron.
  3. Wlej wywar, dodaj łyżkę musztardy, przyprawy, wymieszaj i duś aż mięso będzie miękkie.
  4. Mięso wyjmij a do sosu dodaj pokrojone parówki, pokrojone w plastry jajka, pokrojone w kostkę ogórki i delikatnie zagęść sos, potem do gorącego sosu włóż mięso i podgrzej.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz