Rolada bez zwijania

Przepis Rolada bez zwijania
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rolada bez zwijania
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Obiad królów. Tak to danie nazywa mój mąż. Bardzo lubi rolady i nie robi mu różnicy czy są ładnie zwinięte czy rozlane na całym talerzu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rolada bez zwijania
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

5 szt.plastrów wołowiny lub wieprzowiny
2 szt.parówek
kawałekboczku
4 szt.jajka ugotowane na twardo
5 szt.ogórków konserwowych
1 szt.duża cebula
2 łyżkimusztardy
do smakusól
do smakupieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Plastry mięsa wołowego lub wieprzowego rozbij tłuczkiem, popieprz, posól i posmaruj musztardą.
  2. Na smalcu lub oleju razem z kosteczkami boczku zeszklij drobno pokrojoną cebulę, dodaj mięso, które krótko podsmaż z obu stron.
  3. Wlej wywar, dodaj łyżkę musztardy, przyprawy, wymieszaj i duś aż mięso będzie miękkie.
  4. Mięso wyjmij a do sosu dodaj pokrojone parówki, pokrojone w plastry jajka, pokrojone w kostkę ogórki i delikatnie zagęść sos, potem do gorącego sosu włóż mięso i podgrzej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj