Rolada beskidzka z ryżem

Przepis Rolada beskidzka z ryżem

Dodał: NajKasia, 18.3.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Na pierwszy rzut oka wydaje się to być skomplikowanym daniem, ale tak naprawdę jest zupełnie inaczej. Jako dodatek wybieramy klasyczny ryż. Smacznego!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.3.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

4 szt.plastrów wieprzowej szynki
4 szt.ząbków czosnku
2 szt.jajek ugotowanych na twardo
2 szt.ogórków konserwowych
1 szt.czerwonej mięsistej papryki
200 gmielonego mięsa wieprzowego
200 gboczku
2 łyżkimąki
0,5 lwywaru z kości
pieprz
olej
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Plastry mięsa wieprzowego rozbij, posól, popieprz i natrzyj rozgniecionym czosnkiem
  2. Na każdym plastrze połóż mięso mielone, które dopraw solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, połóż pół jajka, pół ogórka, kawałek papryki, boczku. Plastry zwiń i na końcach zepnij wykałaczką
  3. Pokrojoną cebulę lekko podsmaż, dodaj rolady i krótko podpiecz z każdej strony
  4. Mięso podlej wywarem i włóż aby się piekło w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C, w trakcie pieczenia polewaj od czasu do czasu rolady sosem, w którym się duszą
  5. Gdy mięso będzie miękkie zagęść sos, posól i popieprz
  6. Resztkę słoniny pokrój w kostkę i podpiecz, wytopiony tłuszcz zlej a podpieczone kosteczki boczki dodaj do sosu jako dodatek
  7. Tak przygotowane rolady podawaj z ryżem albo z puree ziemniaczanym.

Dziękujemy za zgodę na opublikowane przepisu od doskonałej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj