NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Rolada beskidzka z ryżem
Rolada beskidzka z ryżem
Przepis Rolada beskidzka z ryżem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   18.3.2021

Rolada beskidzka z ryżem

Na pierwszy rzut oka wydaje się to być skomplikowanym daniem, ale tak naprawdę jest zupełnie inaczej. Jako dodatek wybieramy klasyczny ryż. Smacznego!

Składniki

Będziemy potrzebować:

4 szt.
plastrów wieprzowej szynki
4 szt.
ząbków czosnku
2 szt.
jajek ugotowanych na twardo
2 szt.
ogórków konserwowych
1 szt.
czerwonej mięsistej papryki
200 g
mielonego mięsa wieprzowego
200 g
boczku
2 łyżki
mąki
0,5 l
wywaru z kości
pieprz
olej
sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Plastry mięsa wieprzowego rozbij, posól, popieprz i natrzyj rozgniecionym czosnkiem
  2. Na każdym plastrze połóż mięso mielone, które dopraw solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, połóż pół jajka, pół ogórka, kawałek papryki, boczku. Plastry zwiń i na końcach zepnij wykałaczką
  3. Pokrojoną cebulę lekko podsmaż, dodaj rolady i krótko podpiecz z każdej strony
  4. Mięso podlej wywarem i włóż aby się piekło w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C, w trakcie pieczenia polewaj od czasu do czasu rolady sosem, w którym się duszą
  5. Gdy mięso będzie miękkie zagęść sos, posól i popieprz
  6. Resztkę słoniny pokrój w kostkę i podpiecz, wytopiony tłuszcz zlej a podpieczone kosteczki boczki dodaj do sosu jako dodatek
  7. Tak przygotowane rolady podawaj z ryżem albo z puree ziemniaczanym.

Dziękujemy za zgodę na opublikowane przepisu od doskonałej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz