Rogaliki nadziewane szynką i serem

Przepis Rogaliki nadziewane szynką i serem

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rogaliki nadziewane szynką i serem
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Rogaliki nadziewane szynką i serem

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Rogaliki nadziewane szynką i serem

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

600 gmąki
1 op.proszku do pieczenia
1 łyżeczkasoli
100 mloleju
250 gkwaśnej śmietany
200 mlmleka
1 op.suszonych drożdży
1 łyżkacukru
jajko do posmarowania

Nadzienie:

szynka, ser

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób gładkie ciasto.
  2. Posyp je mąką, przykryj ściereczką i pozostaw na około 1,5 godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 części. Każdą z części rozwałkuj na koło, które potem radełkiem do ciasta pokrój na 8 części. Na każdą część daj trochę szynki i sera i zawiń aby uzyskać rogalik.
  4. Rogaliki połóż na blaszce i pozostaw jeszcze na pół godzinki do wyrośnięcia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 °C.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj